De astăzi România a intrat în stare de urgență pentru 30 de zile. Aceasta presupune printre altele restricționarea mișcării populației, adică e de stat în casă, ca un cetățean responsabil care ești.
Nu vreau să mai scriu despre nebunia generală care a cuprins lumea. Am scris despre asta în urmă cu câteva zile și în plus sunt deja suficienți care vorbesc despre ea, care o alimentează și o răspândesc.
Ceea ce îmi propun eu în acest articol este să abordez această situație un pic altfel.
Ceea ce avem acum cu adevărat nevoie este DISCERNĂMÂNTUL
Discernământul – capacitatea de a (dis)cerne, de a cerne informațiile, de a le trece prin flitul gândirii, de a le analiza, de a pătrunde în profunzime, de a raționa, de a aprecia lucrurile la voalarea lor reală.
Să gândim cu capul nostru, să analizăm și să păstrăm ceea ce ne este de folos și să lăsăm să nu acordăm atenție lucrurilor care ne tulbură liniștea și existența.
Acest virus ne îmbolnăvește prin cap (intra în corpul nostru prin căile respiratorii) și tot prin cap ne putem și vindeca. Cred că una din marile lecții ale acestui moment este aceea de a gândi. De a gândi altfel, de a gândi cu capul nostru, de a trece prin filtrul propriu informația și a lua decizii conștiente, de a refuza să înghițim nemestecat tot ce vine dinafară.
Puterea cuvintelor
„La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.” Sfânta Evanghelie după Ioan 1:1.
De astăzi România a intrat în stare de urgență pentru 30 de zile. Aceasta presupune printre altele restricționarea mișcării populației, adică e de stat în casă, ca un cetățean responsabil care ești.
Nu vreau să mai scriu despre nebunia generală care a cuprins lumea. Am scris despre asta în urmă cu câteva zile și în plus sunt deja suficienți care vorbesc despre ea, care o alimentează și o răspândesc.
Ceea ce îmi propun eu în acest articol este să abordez această situație un pic altfel. E de stat în casă, poate că măsurile chiar se vor înăspri, deci nu prea este loc de negociat. Acum, sunt două variante – să facem ceva pentru noi sau împotriva noastră.
Dacă stam cu nasul în știri și toate acele informații intră în structurile noastre energetice vom reuși doar să ne alimentăm cu frici, nesiguranță, panică și altele. Corpul nostru este cel puțin 73% apă (sub acest procent murim de deshidratare), apa este materia cel mai ușor de informat (că de aceasta se sfințește apa și nu altceva). Când asculți tu poveștile de la televizor, cel puțin 73% din structurile tale se poluează cu aceste informații. Cum ți se pare acest lucru? Meriți tu să îți faci asta? Să fie asta dovadă de iubire și respect de sine? Și dacă nu meriți, ce ce îți faci asta?
Unde-ți este mintea îți este și energia. Unde-ți este energia îți sunt și faptele. Unde-ți sunt faptele estet comportamentul. Unde-ți este comportamentul îți este viața. Unde-ți este viața îți este și destinul. Sau mai simplu – ceea ce ai semănat o să recoltezi.
Acum este un timp în care să te întorci la tine, să reduci zgomotul exterior și să te conectezi cu adevărata ta esență.
Dacă tot e de stat în casă este un bun moment să faci ceva cu tine și pentru tine. Ocupă-ți timpul cu ceva folositor.
- Ai grijă de tine – de corpul, mintea și sufletul tău
- Petrece timpul cu cei dragi. Conectează-te cu familia, cu părinții, cu copii, cu partenerul de viață
- Fă-ți ordine în casă, în gânduri, în relații
- Citește
- Vizionează filme
- Ascultă teatru radiofonic
- Vizitează muzeele virtuale
- Ascultă muzică de calitate
- Relaxează-te, odihnește-te, dormi suficient
- Desenează, pictează, colorează
- Meditează
- Roagă-te
- Fă mișcare
- Completează-ți cunoștințele/informațiile acolo unde simți că ai lipsuri
- Practică un hobby sau chiar mai multe, dacă nu ai – găsește-ți 😉
- Focalizează-te pe lucrurile pe care poți să le faci în aceste condiții, nu pe neajunsurile date de situație
- Fă acele lucruri pentru care nu ți-ai găsit timp până acum
- Fii creativ, ingenios, lasă-ți imaginația să zburde (în sensul bun, nu scenarita)
Transformă această stare de urgență într-o prioritate personală față de tine însuți/însăți.
Tu ce ți-ai propus să faci în această perioadă? Scrie-mi un comentariu.
Să fim sănătoși!
___________________
Foto credit: pixabay.com