Despre mine

Numele meu este Maria Blaga.

Cine sunt eu? – Un călător

Călătoria mea pe pământ a început într-o zi de luni, era 27 decembrie 1971. În acea zi , la acea maternitate s-au născut 7 copii, eu fiind singura fetiță.

√ ședințe online

√ life & business coaching

√ autocunoaștere & dezvoltare personală

√ cursuri, ateliere de lucru, seminarii, conferințe

√ ateliere de lucru dedicate exclusiv femeii

√ formare Consilier dezvoltare personală (curs acreditat Autoritatea Națională pentru Calificări)

Într-un scenariu ipotetic lumea este armonioasă, bună, frumoasă.

Ca observator al lumii în care trăiesc văd că aici avem de toate, întuneric și lumină, închisori și libertate, haos, și totuși armonie în toate.

Lumea e perfectă așa cum este și se potrivește perfect oamenilor așa cum sunt.

Parcurgând o parte din călătoria, numită VIAȚĂ, mi-am dat seama că întunericul e doar lipsa luminii, iar închisorile cele mai multe sunt invizibile, limitele sunt doar în mintea noastră și tot acolo este și capacitatea de a le depăși, că binele e și răul sunt fațete ale aceluiași diamant. Acum știu că gândurile mele îmi creează propria realitate și de aceea am ales să plivesc lumea altfel și psihologia ca pe o artă – arta de a trăi.

Acum știu că alegerile de astăzi sunt viața de mâine, nu pot controla ce se întâmplă în jurul meu, dar pot să aleg cum să reacționez la aceste lucruri.

În lumea mea  am ales să văd lucrurile prin cele trei site ale lui Socrate, adică să promovez ceea ce este adevărat, bun și util, ceva care contribuie la creșterea și evoluția personală a mea și a celorlalți.

Cred în umanitate, în omenire și în fiecare zi fac tot ce pot pentru a să lăsa pe unde trec o lumea mai buna. Cred că există oameni valoroși și că mulți sunt în jurul meu, avem oameni valoroși și putem să facem lucruri mărețe păstrând-ne integritatea în proces. Cred că ceea ce știu și pot au și datoria de a face ceva.

Când mi-am dat seama de aceste lucruri viața mea s-a schimbat radical. M-a întors la școala și mi-am schimbat profesia, de fapt mi-am găsit vocația sau mai corect am căpătat curajul să-mi urmez inima, trăirea, îndemnul interior.

Acum pe lângă faptul că sunt un simplu om,

sunt psiholog, consilier de dezvoltare personală, coach, formator

Schimbarea a început și continuă cu mine

Cred că nu poți să fii pentru alții până când nu ești pentru tine. Poți să fi un bun psiholog abia după te cunoști pe tine, după ce ai avut curajul să-ți înfrunți demonii interiori, după ce ai coborât, ai urcat, ai căzut și te-ai ridicat și asta de atâtea ori de câte a fost cazul. Abia după ce te-ai ajutat pe tine ști cum să-i ajuți pe ceilalți.

Tot ceea ce fac cu ceilalți, în consiliere, în cursuri, seminarii, ateliere de lucru, am experimentat pe mine. Eu sunt cobaiul și dacă funcționează pe mine le spun oamenilor despre cum a fost.

l-am rugat odată pe Doamne, Doamne să mă ajute să-mi amintesc experiențele mele, felul cum m-am simțit eu atunci când am trăit experiența(furie, nesiguranță, trădare,…) pentru ca să pot să empatizez mai bine cu cei care îmi cer ajutorul, pentru a nu-i cataloga și judeca, ci pentru a-i ajuta să se descopere pe ei, sa-și găsească calea lor.

Dacă ți se potrivește, te invit cu drag în lumea mea, în călătoria descoperirii de sine, în locul unde arta și psihologia se împletesc – Viața este o artă, trăiește-o la superlativ!