O lume armonioasă

Fiecare dintre noi ne dorim o lume mai bună, o lume în care lipsurile de orice fel să fie istorie, în care să fim sănătoși și fericiți. Din păcate încă nu toți oamenii au devenit conștienți de faptul că lumea în care trăim este opera noastră, consecința gândurilor și acțiunile fiecăruia dintre noi și că o altfel de lume presupune existența unor alt fel de oameni, oameni care să gândească și să acționeze diferit de felul în care o fac acum.

Invaginația este una dintre cele mai valoroase resurse pe care o avem, ea ne duce unde vrem moi. Fantastic este că prin aceste exerciții de imaginație putem să schimbăm realitatea în care trăim

Pentru astăzi ți-am pregătit un exercițiu de imaginație pentru creerea unei altfel de lumi.

Ai atât varianta scrisă cât și cea audio

O lume armonioasă – meditație ghidată

 

Imaginează-ți că trăiești într-o lume armonioasă, o lume în care toți oamenii știu că sunt co-creatorii propriei realități și au ales să creeze conștient, o lume cu valori înalte, cu repere morale, o lume în care se acționează din conștiință, cu iubire, compasiune, bucurie, înțelepciune, o lume în care oamenii au înțeles că suferința și nefericirea sunt alegeri și că oricând pot să  facă alte alegeri așa că au ales să trăiască fericiți, în libertate, pace, armonie. O lume în care toți bolnavii se vindecă singuri, o lume în care oamenii știu să primească și să ofere, o lume în care cel ce are nevoie de ajutor îl primește. Imaginează-ți că suferința a rămas o amintire, că oamenii au învățat cum să se elibereze de ea și aceasta face acum parte din trecut. Tot o amintire sunt și bolile, spitalele au căpătat o altă destinație – acum sunt școli, biblioteci, centre culturale, locuri în care oamenii socializează, învață, fac schimb de idei. Imaginează-ți că toți oameni care altădată erau considerați paria (bătăuși, hoți, criminali) au învățat să se iubească pe ei înșiși și au devenit cetățeni responsabili. Imaginează-ți că în școli copiii sunt educați cum să lucreze împreună, s-a renunțat la critică, comparație, concurență, acum sunt învățați să cum să gândească și  ce să gândească. Imaginează-ți că toți oameni trăiesc conștient, dând în fiecare moment și în fiecare activitate 100% din ceea ce pot, sunt mai prezenți în viața lor și a comunității. Imaginează-ți că s-a renunțat la risipă și lume trăiește în abundență, toți oamenii au tot ceea ce au nevoie. Oamenii au învățat să colaboreze, nu mai există concurență, ipocrizie, minciună, bârfă, se lucrează organizat și eficient, astfel rămâne  mult mai mult timp pentru ei și familiile lor. Imaginează-ţi că biserica renunță pentru totdeauna la conceptele de păcat și de vinovăție. Imaginează-ţi că toate autoritățile au înțeles ce înseamnă a fi în slujba cetățeanului, nimeni nu este mai presus de lege și nimeni nu mai încalcă legile pentru că s-a ajuns la acel nivel de conștiință în care nici nu mai este nevoie de lege. Oamenii au înțeles ce înseamnă libertatea și se bucură de libertatea lor, fără a o îngrădi sau leza în vreun fel pe a semenilor lor.  Guvernul este format din oameni capabili, buni profesioniști și buni administratori, care are cu adevărat grijă de cetățenii tării pe care o guvernează.

Vizualizează o ploaie purificatoare căzând peste pământ, iar când ploaie se oprește apare un splendid curcubeu, soarele strălucește. Simte mirosul de pământ încă ud, observă puritatea aerului, simte adierea vântului. Poluarea aerului este istorie, la fel și cea a apei, păduri dese în care cântă păsări și trăiesc animale, parcuri și flori sunt pretutindeni, apele din râuri, lacuri, mări și oceane sunt curate. Plantele produc fructe, semințe, legume proaspete și suficiente pentru toți. Nimeni nu mai știe ce înseamnă foamea, războiul, boala, lipsa locuinței sau lipsă de orice fel. S-a renunțat de mult la arme, la dominație, la luptă, s-a renunțat și la insultă, critică, judecată. Separările dintre oameni au dispărut, toți au conștientizat că suntem un tot, un întreg, fii ai aceleiași planete, întreaga umanitate a devenit una.

Planeta Pământ s-a vindecat și ea, acum oamenii trăiesc în comuniune cu natura, o ocrotesc, o îngrijesc, o respectă și o iubesc.

Deși pare un simplu exercițiu de imaginație, el contribuie decisiv la crearea unei noi lumi, o lume cu alte valori, principii, interese, o lume armonioasă. Puterea minții este enormă, puterea minții tale este enormă. Mintea ta creează realitatea ta, de aceea, persoana ta este importantă, contribuția ta contează. Trăiește apoi la unison cu viziunea pe care ai avut-o, cu lumea pe care ți-ai imaginat-o și fă tot ce îți stă în puteri pentru ca această viziune să devină realitate.

Așa să fie și așa este!

 

semnatura-Blaga-Maria

Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.