Nevoile lui – nevoile ei

Nevoile lui – nevoile ei

Nevoile ei:

1. Afecțiunea. Soțul îi spune că îi pasă de ea, prin cuvinte, felicitări, flori, cadouri și mici atenții. O îmbrățișează și o sărută de mai multe ori pe zi, cred astfel un mediu caracterizați de afecțiune, în care își exprimă în mod clar și repetat grija pentru ea.

2. Conversația. Își face timp în fiecare zi pentru a stat de vorbă cu ea. Discută despre ceea ce li s-a întâmplat, despre copii, despre sentimente sau despre planurile pe care le au. Însă indiferent de subiect, ea se bucură de conversație, fiindcă nu are niciodată excesiv de multe solicitări, nu îl critică și nici nu se supără pe el, ci este ceva informativ și constructiv. Vorbește cu el atât cât are chef, iar el îi răspunde și pare interesat. Nu este niciodată prea ocupat să aibă o conversație.

3. Sinceritatea și deschiderea. Îi spune totul despre el, astfel încât să nu există pe viitor ceva care să îl surprindă. Vorbește de o potrivă despre evenimentele negative și pozitive, despre întâmplări din trecut, despre Programul său zilnic și despre planurile de viitor. Nu îi lasă niciodată o impresie falsă și este sincer atunci când îi vorbește despre gândurile, sentimentele, intențiile și comportamentul său.

4. Suportul financiar. El își a asumă responsabilitatea pentru a întreține familia, cu tot ceea ce înseamnă acest lucru. Dacă venitul lui este insuficient ca să acopere cele de baza, rezolvă problema îmbunătățindu-și abilitățile astfel încât să obțină o mărire de salariu. Nu lucrează peste program, astfel încât să nu stea departe de soție și de familie, însă îi poate oferi sprijinul necesar muncind maximum 49 de ore pe săptămână. Deși își încurajează soția să aibă o carieră, nu depinde de salariul ei pentru a acoperi cheltuielile familiei.

5. Angajamentul față de familie. Își dedică suficient timp și energie dezvoltării morale și educaționale a copiilor. Le citește, face diverse sporturi alături de ei și îi duce frecvent pe afară. Citește cărți de parenting și participă cu soția sa la seminarii având ca temă dezvoltarea copilului, astfel încât amândoi să se poate descurca cât mai bine. Discută metodele și obiectivele până când se pun de acord asupra lor. Soțul nu aplică nici una dintre metodele de disciplinare până nu are și aprobarea ei și își dă seama că este extrem de important pentru ea ca el să se implice în creșterea copilului.

Atunci când o femeie găsește un astfel de bărbat care are toate aceste calități, îl va considera irezistibil.

Nevoile lui:

1. O viață sexuală împlinită. Soția îi îndeplinește această nevoie transformându-se într-un partener sexual extraordinar. Își analizează propria reacție sexuală, pentru a-și da seama și a înțelege cum ajunge să dea ce e mai bun din ea, apoi îi împărtășește toate aceste lucruri și împreună ei ajung să aibă o relație sexuală de care amândoi să se bucure în mod repetat și care să îi satisfacă.

2. Un partener cu care să își petreacă timpul liber. Ea devine interesată de activitățile recreative care lui îi plac cel mai mult și încearcă să se documenteze și să se perfecționeze. Dacă descoperă că îi plac, îl încurajează și ia în considerare și alte activități pe care le poți face împreună. Ea se transformă astfel în companionul lui preferat atunci când vine vorba despre activitățile recreative, iar el o asociază în mintea lui cu cele mai plăcute momente de relaxare.

3. Atracția fizică. Ea să menține în formă având permanent grijă de dietă și de exercițiile fizice. Se îmbracă și se marchează astfel încât să o considere atrăgătoare și plină de gust. El este atras de ea în viața lor privată și mândru de ea în public.

4. Confortul domestic. Ea îi crează acasă un mediu în care îi oferă un refugiu care să îl apără de stresul din exterior. Ea se ocupă de toate treburile casei astfel încât să îl încurajeze să petreacă cât mai mult timp acasă și să se bucure de familia lui.

5. Admirația. Ea îl înțelege și îl apreciază mai mult decât oricine altcineva. Îi reamintește permanent valoarea pe care o are și realizările pe care le-a obținut și îl ajută să aibă mereu încredere în propriile-i forțe. Evită să îl critice. Este mândră de el, nu fiindcă se simte obligată, ci dintre un respect profund pentru omul pe care a ajuns să îl cunoască mai bine decât pe oricine altcineva.

În momentul în care un bărbat găsește o femeie care are toate aceste cinci calități, o va considera irezistibilă.
_________________________________
Willard F. Harley Jr. – Nevoile lui, nevoile ei (fragmnet). Editura Almatea, București.

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.