Învață de la Primăvară

Învață de la Primăvară

Învață de la primăvară entuziasmul și bucuria unui nou început. Învață să creezi totul din nimic, învață să străbați zăpada și să te înalți precum plăpândul ghiocel. Învață să lași trecutul în urmă, să te eliberezi de ceea ce nu-ți mai este necesar, să renunți la ceea ce nu-ți mai folosește și să-ți oferi libertatea de a te înalta precum un zmeu ridicat de vânt.

Învață de la primăvară că totul este trecător, că oricât de năprasnic ar fi gerul și întunericul iernii  la capăt te așteaptă blândele raze ale soarelui și adierea mângâietoare a vântului. Binecuvântează momentele de aparentă stagnare, recunoaște-le meritul și sensul. În ele ți-ai odihnit sufletul, în ele ai luat o binemeritată pauză, în ele ai acumulat învățătura și energia unui nou început.

Învață de la primăvară să treci peste iarna sufletului tău, să privești către soare, către lumină, să-ți topești gheața din inimă, să te deschizi precum o floare. Să te ierți și să ierți, să mergi mai departe, să-ți continui calea, să nu te abați din drumul tău.

Învață de la primăvară să-ți înfigi rădăcinile în pământ, chiar dacă acestea sunt firave la început. Învață să înflorești fără să te compari cu alte flori, cu alți oameni. Învață să-ți accepți unicitatea, să îți dai voie să fii tu, chiar dacă încă nu știi cine ești.

Învață de la primăvară să înflorești iar și iar, chiar dacă nu știi până când și pentru cât timp. Învață să te bucuri fără a lăsa frica să-ți tulbure simțirea. Seminția încolțește, planta se dezvoltă, înflorește, floarea se transformă  floare în fruct, fructul dă naștere unei noi semințe. Orice aparent sfârșit este de fapt este un nou început, o altă etapă a călătoriei.

Învață de la primăvară să te naști din nou, să fii viu, să porți culori, să privești senin viața, să vezi soarele dincolo de nori, să trăiești prezentul, să te bucuri de moment, să  știi când să începi și când să sfârșești fără regrete.

Învață de la primăvară că și tu poți. Poți să trăiești miracolul fiecărei zile, poți să-ți împlinești visurile, poți să lași o urmă pe unde treci astfel încât să fie mai bine decât înainte, poți să alini, poți să mângâi, poți să crești, poți să dăruiești – un zâmbet, o floare, o rază de soare, un cuvânt de încurajare, o vorbă de alinare.

Învață de la primăvară să lași duritatea iernii, să te metamorfozezi, să te schimbi și totuși să fii același, mereu în ceam mai splendidă manifestare a ta. Învață să trăiești mirarea, să trăiești prosperitatea, să te bucuri de măreția creației din care faci parte, să trăiești – să învii și să mori și să te renaști din nou într-o continuă primăvară.

Învață de la primăvară să-ți porți frumusețea, să-ți onorezi ființa, să-ți porți de grijă, să-ți (re)trezești mintea, corpul și sufletul,  să trăiești din plin, să renaști, să înflorești în toată splendoarea, să-ți deschizi  florile care vor deveni semințe și astfel să nu mori niciodată. Sensul vieții este să-i dai vieți sens!

Tu ce ai învățat de la primăvara? 😉

semnatura-Blaga-Maria

___________________
Foto credit: pixabay.com

 

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.