Autocunoașterea – cheia către visul tău!

Autocunoașterea – cheia către visul tău!

Încă din copilărie suntem îndrumați mai mult către lumea exterioară, educația pe care o primim, pierzând, de cele mai multe ori, din vedere lumea noastră interioară. Este tributul pe care-l plătim atunci când este mai important ce zice lumea, cum ne vede lumea, decât cum ne simțim noi și ce ne dorim.

Autocunoașterea este procesul prin care ne descoperim pe noi înșine, aflăm cine suntem, ce ne dorim cu adevărat, ce putem și cum să ajungem acolo unde vrem să fim, adică să ne împlinim visele.

De ce este important să te cunoști pe tine? Poate pentru că de aceasta depinde fericirea și succesul tău, deci miza este foarte mare. Crezi că merită să te cunoști? 😉

Hai să vedem ce se poate întâmpla atunci când începi să te cunoști pe tine.

Împarte imposibilul în mici posibilități!

Vrei să parcurgi procesul de autocunoaștere într-un mod organizat, beneficiind de experiența mea de psiholog, consilier de dezvoltare personală, coach, trainer și mai ales om pornit pe calea dezvoltării personale în urmă cu vreo 20 de ani?

Înscrie-te la Cursul AUTORIZAT de Consilier de Dezvoltare Personală!

Atunci când începi să te cunoști pe tine capătă sens noțiunea de întreg și corpul, mintea și sufletul tău sunt piesele componente. Aceste părți interacționează și în același timp au nevoie de atenție, au nevoie să fie hrănite. Corpul are nevoie de aer, apă, hrană, odihnă. Mintea are nevoie de ordonare, de un sistem corect de gândire. Sufletul de emoții pozitive, de starea de liniște interioară și bucurie.

Atunci când începi să te cunoști pe tine poți să afli că deja ai ceea ce crezi că-ți trebuie și că singurul lucru pe care-l ai de făcut este să scoți la lumină, în cel ai bun mod, darurile tale (talentele, calitățile, aptitudinile).

Atunci când începi să te cunoști pe tine știi cine ești și unde vrei să ajungi. Procesul de autocunoaștere implică identificarea corecta, pentru tine, a ceea ce vrei cu adevărat, conștientizarea și eliberarea/depășirea convingerilor limitative și a credințelor eronate.

Atunci când începi să te cunoști pe tine vei face tot ce-ți stă în putință pentru a-ți îndeplini visurile. Odată visul corect definit pentru tine vei ști care sunt pașii către realizarea lui. Vei urma acele școli, studii, calificări care să-ți dezvolte competențele de care ai nevoie. Vei face alegeri și vei decide ce mai păstrezi în viața ta și ce nu. Vei învăța să enunți cu ușurință la ceva ce nu-ți mai este de folos.

Atunci când începi să te cunoști pe tine îți cunoști plusurile și minusurile, devii sincer și autentic, îți găsești propria cale. Te confrunți cu demonii tăi interiori – frici, anxietate, neputință, durere, tristețe, furie,  răni mai vechi sau mai noi.

Atunci când începi să te cunoști pe tine începi să dai jos măștile, pur și simplu conștientizezi că acele măști nu ești tu și că le-ai folosit să te ascunzi sub ele. A fost felul în care atunci ai făcut față provocărilor vieții, a fost mecanismul de adaptare pe car el-ai utilizat pentru că așa ai știut să faci.  Acum îți dai seama că aceste nu-ți mai servesc, și ești tot mai determinat să scoți la suprafață ceea ce ai ascuns ani de zile.

Atunci când începi să te cunoști pe tine începi să te vezi așa cum ești și începe să conteze ceea ce vrei tu, nu mai ești dispus să urmezi turma, începi să gândești cu mintea ta. Ai curajul să vezi exact așa cum ești știind că dacă nu faci asta te păcălești singur.

Atunci când începi să te cunoști pe tine începi să te autoeduci, să te observi, să te asculți, să te vindeci, să devii o prioritate a ta. Începi să vezi lucrurile altfel și dacă nu te simți bine începi să schimbi, nu mai aștepți să schimbe alții, pentru că începi să conștientizezi că obiceiurile tale te-au dus unde ești și tot obiceiurile tale te vor duce unde vrei să fii, dacă le schimbi.

În călătoria ta, în procesul autocunoașterii, fii blând cu tine, ai răbdare, compasiune și înțelegere față de tine. Fă pace cu trecutul. Ai făcut tot ce ai putut și cât ai putut de bine, folosind ceea ce știai în acel moment. Acum știi mai multe, acum poți mai multe, acum poți să faci lucrurile diferit.

Nu ajungem la iluminare imaginându-ne figuri de lumină, ci conștientizându-ne obscurul interior.Carl Gustav Jung

Tu ce crezi despre autocunoaștere?
Te regăsești în aceste rânduri?
Împărtășise-ți experiența lăsând un comentariu.

semnatura-Blaga-Maria

___________________
Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.