Primul pas…

Primul pas…

Căutăm oameni care să ne iubească, care să ne respecte, care să devină soluția problemelor noastre. Ne umplem viața cu obiecte care să suplinească golul interior. Suntem tot mai triști și mai depresivi, tot mai departe de ceea ce ne dorim cu adevărat.

Sunt tarele educației pe care am primit-o, este felul în care am știut să facem lucrurile până acum. Ceea ce este cu adevărat important este ce facem mai departe. Părinții și ceilalți care au contribuit la ceea ce suntem, au făcut tot ce au putut și așa cum s-au priceput ei mai bine. Drumul care ne-a adus aici, obiceiurile pe care le-am perpetuat, modul de gândire actual nu are cum să ducă în altă parte.

Este nevoie de schimbare. Schimbarea lucrurilor mărunte de fiecare zi. Ceea ce facem în mod repetat ne definește viața, ne creionează viitorul. Înainte de a avea o altă viață este necesar să fii un altfel de om. Schimbările mici produc efecte mari.

Schimbă-ți modul de a gândi, pune-ți în față dorințele, visurile și nu fricile. Caută argumente pentru a face ceva, nu pentru a nu face. Stabilește-ți prioritățile și apucă-te de lucru. Fă-ți liste cu ceea ce-ți dorești și nu cu ceea ce nu mai vrei. Poate că vrei să fii sănătos și fericit și nu să nu mai fii bolnav sau să nu mai ai probleme.

Situațiile mai puțin plăcute în care te afli acum sunt de fapt oportunități de a te cunoaște pe tine, de a te redescoperi, de a te reașeza, de a te reconstrui, de a fi așa cum vrei tu.

Fii onest, cinstit, altruist, adevărat cu tine însuți. Permite-ți să te vezi exact așa cum ești, confruntă-te cu umbrele tale cu demonii interiori. Nu este nevoie de vinovați sau de victime, este nevoie de responsabilitate, de asumare. Nu mai contează cum, nu mai contează când, acum este cel mai important moment. De aici începe autocunoașterea și transformarea.

„Călătoria de o mie de mile, începe cu primul pas”. Lao Tzu

Fă primul pas – împrietenește-te cu tine!

semnatura-Blaga-Maria
______________________

Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.