Cum să devii conștient de forța ta cosmică

Cum să devii conștient de forța ta cosmică

1. Una dintre cele mai adânc înrădăcinate dorințe ale omului constă în a găsi recunoașterea adevăratei sale valori și aceasta înseamnă să fie respectat, apreciat și iubit.

2. Cercetări științifice din întreaga lume dezvăluie forțele colosale, latente din fiecare om, de exemplu capacitățile sale de a vedea, auzi, simți independent de organele sale de simț – ceea ce parapsihologii numesc percepție extrasenzorială (PES).

3. Ai posibilitatea de a îndepărta de la tine toate sugestiile negative și observațiile critice ale altora. În orice clipă când ai tendința de a te critica prea aspru, de a te înjosi sau de a te condamna, spune-ți: „prețuiesc pe Domnul din mine”.

4. „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” înseamnă să respecți, să lauzi, să prețuiești, să iubești și să fii pe deplin credincios puterii divine ce sălășluiește în interiorul tău, propriul tău Sine divin. Adevărata dragoste de sine nu are nimic comun cu egoismul, înălțarea propriei persoane sau egocentrismul morbid. Dimpotrivă, este semnul respectului faţă de Divinul din tine, faţă de adevărata realitate a tuturor oamenilor.

5. Ceea ce dai se reflectă înapoi asupra ta. Viața este oglinda gândurilor tale. Întâmpină, de aceea, pe orice om și lumea întreagă cu bunăvoință prietenoasă și cu dorința de a fi părtaș la faptele bune ale Domnului, și nenumărate haruri se vor revărsa asupra ta. Întărește-te în propria-ți apreciere de sine, meditând conștient asupra următoarelor adevăruri: „Știu că pot da numai ceea ce am. Din acest moment voi avea respectul cuvenit adevăratului meu Sine, care este Dumnezeu. Simt venerație pentru Sinele divin al oricărui om și îl apreciez”.

6. Dacă te desconsideri pe tine, nu poți gândi bine despre alții, pentru că proiectezi întotdeauna asupra altora gândirea ta depreciatoare și sentimentele de inferioritate. Regula de aur o aplici dacă gândești, vorbești și tratezi pe alții așa cum ai vrea ca ei să gândească despre tine și să te trateze. Dorește-le tuturor oamenilor ceea ce îți dorești ție și vei afla nenumărate haruri.

7. Dumnezeu se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Împărăţia Domnului se găsește în interiorul nostru. În vistieria spiritului nostru, prin care suntem parte a, spiritului universal. Tot secretul creației și enigma cosmosului sunt cuprinse în ființa omenească. Dacă omul își cercetează cu adevărat profunzimea sa, descoperă Universul.

8. Construiește-ți despre tine însuti o reprezentare ca despre un om nobil și demn și gândește-te la cuvintele psalmului: Eu am zis: „Dumnezei sunteți și toți fii ai celui Preaînalt” (Psalm 81, 6).

9. Dacă începi să-l iubești, să-l respecți și să-l lauzi pe Domnul dinlăuntrul tău, vor dispărea întreaga amărăciune și toată ura. Iubirea constituie împlinirea premiselor de sănătate, fericire și liniște sufletească.

10. Cea mai eficientă formulă pentru cuvenita apreciere de sine și pentru respectul faţă de alții se bazează pe recunoașterea faptului că Divinul din interiorul tău se află și în ființa altora și că, atunci când satisfaci
interesele semenilor tăi, ți le satisfaci și pe cele proprii. Dacă celălalt este fericit, tu însuți vei fi fericit.
__________________________________________
Joseph Murphy – Practica gândirii pozitive (fragment). Editura Deceneu, București -2007

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.