Ce este Sinele (Dumnezeu)?

Sinele (Dumnezeu) este infinit, complet, imuabil, unic, perfect, invizibil, etern (atemporal) și neschimbător. El este singura Realitate.

Sinele este starea de ființare.

Nimic nu este mai apropiat de om decât Sinele său (Dumnezeu).

Sinele nu are calități sau capacități și nu acționează. El este o stare existențială necalificată și nelimitată.

Noi suntem, am fost întotdeauna și vom rămâne de-a puri una cu Sinele nostru etern și nelimitat (una cu Dumnezeu). Pentru a realiza acest lucru, tot ce trebuie să facem este să scăpăm de ignoranță sau să ne amplificăm cunoașterea.

Cea mai simplă modalitate de a intra în contact cu Sinele nostru (cu Dumnezeu) este cultivarea simțului identității („eu” sau „eu sunt”), fără să mai adăugăm nimic altceva. Dacă adăugăm ceva de genul: „Eu sunt bun (sau rău)”, „Eu sunt bogat (sau sărac), „Eu sunt mare (sau mic) etc., noi îi impunem o limitare lui „Eu sunt” și astfel apare ego-ul.

Sinele (Dumnezeu) nu poate fi investigat. Dat fiind că în afara lui nu există nimeni și nimic, cine ar putea investiga? Orice investigație are ca obiect ego-ul sau non-sinele.

Sursa ego-ului este Sinele. Dacă vei descoperi Sursa, ego-ul va dispărea și nu va mai rămâne decât Sinele.
Dacă facem un pas către Sinele nostru, acesta face nouă pași către noi.

Ce este acel lucru care, odată cunoscut, permite cunoașterea tuturor celorlalte lucruri? Sinele (Dumnezeu).

Ce este bucuria? Bucuria pură nu este altceva decât Sinele. Când toate dorințele tale sunt îndeplinite, mintea se liniștește și îi permite Sinelui să strălucească. Aceasta este ceea ce noi numim bucurie.

Cine își lasă Sinele să strălucească nu mai are probleme. Omul nu îl poate cunoaște pe Dumnezeu atât timp cât rămâne om și se consideră separat de acesta. El nu îl poate cunoaște pe Dumnezeu decât atunci când îl privește fii ochii Sinelui său (din perspectiva lui Dumnezeu).

Omul nu îl poate găsi pe Dumnezeu în corp, dar își poate regăsi corpul în Dumnezeu.

Cu cât starea corpului este mai elevată, cu atât mai subțire devine vălul care ascunde Sinele.

Dumnezeu este conceptul suprem legat de propriul Sine. Cine nu mai este interesat de posesiuni și de acțiuni își revelează Sinele. La început, această revelație este temporară, dar în timp ea persistă din ce în ce mai mult, până când devine permanentă.
__________________________________________
Lester Levenson – Adevărul suprem referitor la iubire și fericire (fragment). Editura Adevăr Divin, Brașov – 2012

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.