Cele șase frici esențiale

Cele șase frici esențiale

Exista șase frici esențiale de care orice om suferă sub o formă sau alta, într-un moment sau altul. Majoritatea oamenilor sunt norocoși dacă nu suferă de toate sase.

Enunțate în ordinea obișnuită a apariției, ele sunt:

  1. Sărăcia
  2. Critica
  3. Boala
  4. Dragostea pierdută
  5. Bătrânețea
  6. Moartea

Primele trei stau la baza grijilor esențiale ale oamenilor.

Toate celelalte frici sunt de importanța minoră; ele pot fi grupate în aceste sase categorii.  Fricile nu sunt nimic mai mult decât stări de spirit. Starea de spirit personală poate fi controlată și direcționată. Omul nu poate crea nici un lucru pe care nu-l concepe mai întâi
sub forma unui impuls de gândire.

Alături de această afirmație apare alta, la fel de importantă și anume că impulsurile de gândire ale oamenilor încep imediat să se transforme în echivalentul lor fizic, indiferent dacă acele gânduri sunt voluntare sau nu. Impulsurile de gândire ce survin din pură întâmplare (gânduri zămislite de alte minți) pot hotărî destinul financiar, de afaceri, profesional sau social al unei persoane în același fel în care reușesc același lucru impulsurile de gândire create și proiectate cu intenție prealabilă. Punem aici bazele prezentării unui fapt de mare însemnătate pentru persoana care nu înțelege de ce unii oameni, par „norocoși” în vreme ce alții de abilitate, instruire, experiență și capacitate mentală egale sau superioare, sunt sortiți să aibă mereu ghinion.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că orice ființă are capacitatea de a-și controla integral mintea, și, în mod evident, prin acest control, oricine poate să-și deschidă mintea către impulsurile de gând emise de alte creiere, sau să ferece ușile și să nu primească decât impulsurile de gândire pe care le dorește.

Natura i-a înzestrat pe oameni cu control absolut, cu excepția unui singur lucru, și anume gândul. Acest lucru, laolaltă cu adevarul conform căruia orice lucru creat de om începe sub forma de gând, ne conduce foarte aproape de principiul prin care poate fi stăpânită
frica.

Dacă este adevarat că toate gândurile au tendința de a se înveșmânta în echivalentele lor fizice (și acest lucru este adevărat, fără nici o umbră de îndoială) este adevărat și că impulsurile mentale ale fricii și sărăciei nu se pot traduce în termeni de curaj și câștig financiar.
________________________
Napoleon Hill – Gândește și devii bogat (fragment)

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.