Care reputație?!

Care reputație?!

Nu pot să nu o împart cu voi pe asta. Mă mănâncă vârfurile degetelor. Mă mai dau în stambă pe rețelele de socializare și uneori ceea ce postez intra în conflict cu ceea ce cred unii că ar fi sau nu potrivit, ce nu s-ar cădea să fac și să zic. În acest context, unii prieteni mai mult sau mai puțin virtuali, simt nevoia să mă „tragă de mânecă”, să mă atenționeze „pentru binele meu”. 🙂

O doamnă îngrijorată de „reputația mea” îmi scrie în privat: „Maria, tu nu te temi că o să-ți pierzi clienții prin ceea ce postezi? Mie mi se pare că unele glume sunt cam nepotrivite pentru tine, eu așa cred. De exemplu acuma seara aceea cu viagra.”

Ca să știți și voi bancul …

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Adică la vârsta mea, imediat 50 și la profesia mea, să stau și eu mai potolită, nu? Cine își dorește un psiholog/coach/consilier/terapeut zăpăcit? Vă zic eu, mulți! 

I-am scris doamnei, dar vă zic și vouă.

Dragilor, atunci când sunteți interesați sub această formă de „binele altuia” de fapt mascați o frică a voastră și anume frica de a nu fi asociați cu ceva (un lucru, un eveniment) sau cineva (o persoană) care ar putea să vă păteze vouă reputația, să vă strice imaginea.

Eu zic că mi-am încheiat socotelile cu „gura lumii” undeva prin școala generală, nici atunci nu prea a avut efect asupra mea, dărâmi-te acum.

Sunt ceea ce sunt și nu am nicio-o problemă cu cei care simt nevoia să se țină de o parte. Este strict treaba lor. Am o viață și fac tot posibilul să o trăiesc așa cum îmi place mie, aleg să-mi investesc timpul și energia în ceea ce mă împlinește, sincer nu vreau să mă risipesc în a da explicații, a face demonstrații sau a adopt un comportament care să-i mulțumească pe unii sau pe alții.

Știți ce-i fain?!
Marea majoritate a clienților (așa scrie în lege – psihologii au clienți, dacă ăsta e termenul pe ăsta-l folosim) mei au între 20 și 35 de ani, adică sunt cu 12 – 18 ani mai mici decât mine și mă consideră de-a lor. Putem să râdem, să vorbim de la egal la egal, deși unora le-aș putea fi mamă. Îmi trimit mesaje, vin la mine înainte de a se duce la părinții lor. De multe ori sunt prima care află despre succesul, preocupările și problemele lor.

„Fă-ți griji pentru conștiința ta, nu pentru reputația ta. Conștiința este ceea ce ești tu, reputația este ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalți despre tine, este problema lor.” Charlie Chaplin

No, să fiți adevărați și vii!
De asta are nevoie lumea 

http://www.lumeaprivitaaltfel.ro/wp-content/uploads/2014/12/semnatura-Blaga-Maria1.jpg

_____________

Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.