Iubirea se celebrează în fiecare zi

În fiecare zi celebrăm câte ceva, astăzi veni ziua iubirii pe stil românesc sau Dragobetele. Nu-i rău să păstram unele tradiții, însă ar fi mult mai interesant să trăim zilnic în spiritul lor sa le integrăm în viața de zi cu zi. Să celebrăm în fiecare zi, nu doar o dată pe an și la o anumită dată – iubirea, bunătatea, compasiunea, zâmbetul.

Astăzi este ziua iubirii romantice în cuplu, poate este momentul să onorăm prezența partenerului/partenerei, să ne permitem să vedem lumina din el/ea, să ne ducem relația la un alt nivel.

Iubirea ne transformă. Relațiile ne transformă, ne rănim și ne vindecăm în relații. Relația de cuplu este poate cea mai mare școală a vieții; aici se reflectă nivelul evoluției personale și a maturității emoționale. În relațiile de iubire interacționăm la nivel de măști sau de Sine. În relațiile de iubire ne sunt apăsate butoanele dacă sunt, ne sunt treziți demonii (posesivitatea, controlul, dominarea, nesiguranța, gelozia etc.). În relațiile de iubire intrăm 2 metiși, nu pentru că am avea rase diferite, ci pentru că fiecare dintre noi ne-am format într-un anume fel.

Bine ar fi să ne amintim că iubirea începe cu noi înșine, că nu putem iubi pe alții înainte de a învăța să ne iubim pe noi înșine. Să învățăm că iubirea este despre a dărui, fără măsură și fără așteptări.

Fii tu însuți în relații, permite-ți să-ți manifești fascinația, seducția, vulnerabilitatea, blândețea, disponibilitatea, prezența. Iubirea arată și se simte în gesturile aparent mici, dar totodată extrem de importante.

Limbajele iubirii pe care le-am exersat încă din copilărie, experiența personală căpătată în familia de proveniență și de cuplu, dacă există anterior relației, ne determină să ne manifestăm și să percepem iubirea într-o anume formă. Acest lucru ne determină să credem că nu suntem iubiți atunci când primim iubire sub o formă nespecifică nouă.

În cuplu atragem acel partener care ne reprezintă, acea persoană de care avem nevoie pentru a ne experimenta echilibrul sau dezechilibrul interior. Relațiile sunt oglinda noastră. Astfel, experimentăm relații echilibrate atunci când noi suntem echilibrați și relații dezechilibrate, chiar toxice atâta vreme cât suntem în suferință, în lipsa încrederii în sine.

Relațiile armonioase se manifestă prin respect, acceptare profundă, deschidere, prezență, iubire necondiționată, susținere reciprocă, libertate, împărtășire, comunicare, sinceritate, scopuri și valori comune, visuri. Relațiile dezechilibrate sunt relații în care ceea ce numim iubire este de fapt manifestarea rănilor emoționale nevindecate, aici întâlnim posesivitatea, gelozia, neîncrederea, dorința de a-l controla, corecta și schimba pe celălalt, violența verbală și chiar fizică..

Iubirea vindecă, iubirea transformă, iubirea înalță. Iubirea nu are nevoie de o dată în care să fie sărbătorită, se onorează și celebrează continuu, își crează ocaziile nu le așteaptă.

Bucurați-vă de iubire și de viață!
semnatura-Blaga-Maria

 

 

 

 

____________________

Foto credit: pixabay.com

 

 

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.