Cele cinci limbaje ale iubirii

Cele cinci limbaje ale iubirii

Adeseori folosind un cuvânt sau un concept avem impresia că și pentru ceilalți are accesași definiție ca și pentru noi. La fel și atunci când vorbind despre iubire și presupunem că partenerul/partenera de cuplu percepe iubirea la fel ca și noi.

Într-o relație suntem doi metiși, și nu datorită culorii pielii sau rasei din care provenim, ci datorită felului în care fiecare dintre noi și-a definit iubirea.

Gary Chapman este un scriitor renumit (autor și co-autor a peste 30 de cărți), consilier de familie și de cupluri, conferențiar pe tema relațiilor și gazda a doua programe de radio. În urma experienței sale în consilierea relațiilor, acesta a identificat 5 limbaje de manifestare a iubirii.

Conform prerii autorului, cele mai multe nefericirea în relații se datorează tocmai faptului că avem limbaje diferite în exprimarea iubirii și nu primim de la partener iubirea în forma în ne-o dorim, în modul în care o recunoaștem. De asemenea este esențial să dăruim partenerului iubirea în limbajul specific lui.

Cele cinci limbaje ale iubirii sunt:

1. Cuvintele de încurajare
2. Timpul acordat
3. Primirea de daruri
4. Serviciile
5. Mângâierile fizice

Cartea tratează în special relațiile de cuplu (mai concret conviețuirea în cadrul căsătoriei, după ce entuziasmul specific îndrăgostirii începe să dispară). Cu toate acestea limbajele iubirii prezentate de către Gary Chapman, sunt universale, fiind valabile pentru orice tip de relații; părinți-copii, părinți-adolescenți, precum și alte relații importante pentru noi și pe care dorim să le îmbunătățim.

Când partenerul, copilul, adolescentul, prietenul, colegul primește în limbajul specific lui, atunci se simte iubit, apreciat, valorizat, important.

În concluzie: Cartea merită citită și recitită, studiată cu atenție, fiind un îndrumar prețios pentru toți cei care vor să-ți armonizeze relațiile. 

Lectură cu folos! 🙂

 

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.