O scrisoare de la Dumnezeu

Luați un fruct… pe moment fără a ne preocupa gustul, parfumul, culoarea; să ne concentrăm pe ideea că e o scrisoare scrisă de Creator cu raze de soare și că viața noastră depinde de felul în care citim această scrisoare. Dacă nu știm să o citim, nu vom trage multe beneficii din ea; ce păcat! O fată sau un băiat care primește o scrisoare de la iubit, o citește și o recitește, cu câtă grijă o mânuiesc, cât de prețioasă este ea pentru ei. Noi aruncăm scrisoarea de la El în coșul de gunoi… nu merită să fie citită? Omul e singura creatură care nu face nici un efort pentru a descifra această scrisoare, chiar și animalele sunt mai interesate, da, vitele de exemplu, ele știu când nu au citit-o corect și o recitesc. Fructul este o scrisoare de dragoste de la Dumnezeu, care trebuie descifrată. Este cea mai elocventă, cea mai mișcătoare scrisoare de dragoste, deoarece ea zice „Ești iubit! Cineva tine la tine așa de mult încât vrea ca tu să ai viaţă și îți trimite mijlocul de a trăi!” Oamenii preferă să înghită în grabă și nu fac nici o încercare de a citi ce zice El: „Copilul meu, vreau ca tu să devii ca acest fruct, gustos și dulce și perfect. Acum tu ești tare și acru, încă necopt și astfel tu trebuie să înveți. Acest fruct s-a copt prin expunere la soare: fii ca el, expune-te la soare, soarele spiritual, și el te va transforma din ceva acid și indigest într-o ființă cu culori cerești”. Asta a pus Dumnezeu în mâncare pentru noi, ca noi să auzim și să acționăm.

Dacă știm cum să ascultăm, mâncarea ne vorbește. Ea este lumină și sunet condensate, dar dacă gândurile vă sunt ocupate în altă parte, nu puteți auzi vocea ” luminii „. Lumina și sunetul nu sunt lucruri separate, lumina cântă, ea este muzică. Ar trebui să ascultați muzica luminii; este Cuvântul sacru.

S-ar putea, deasemenea, zice că mâncarea este un fel de „radiestezie”. Fiecare ființă, obiect își are propria sa radiație, iar un radiestezist este cel care prinde aceste radiații și le interpretează. Mâncarea pe care o mâncăm a primit radiații de pretutindeni, din cosmos, soare, stele, cele 4 elemente și toate aceste radiații au lăsat urme care sunt invizibile, dar totuși reale, de forma forțelor și particulelor de energie. S-au înregistrat urme ale tuturor ființelor care au umblat și au muncit pe câmpul unde a crescut și vă va spune povestea cum Dumnezeu, soarele, îngerii și oamenii au muncit zi și noapte, umplându-l de proprietăți care sunt de folos oamenilor, copiii lui Dumnezeu.

Deși Natura vede cât de ignoranți și somnolenți sunt oamenii, ea este așa de generoasă încât zice: ” Ce contează. Le voi umple mâncarea cu forțele care îi țin în viaţă, fie că sunt conștienți sau nu!” Când omul e tot așa de inconștient când mănâncă, ca și animalele, mâncarea îi ajută să crească fizic, îl ține în viaţă, dar nu îi va ajuta spiritual.

Pentru a primi cele mai subtile particule din mâncare, trebuie să fii pe deplin conștient, bine trezit, plin de dragoste. Dacă întregul sistem e gata să primească hrana în acest mod perfect, atunci hrana e determinată să se reverse cu bogățiile-i ascunse. Ca și cineva pe care îl primești cu dragoste, se deschide și îți dă tot ce are; în caz contrar, rămâne închis. Expuneți o floare la căldură și lumină, se va deschide și vă va da parfumul ei, dar dacă o lăsați la întuneric, afară în frig, nu se va deschide. Hrana rămâne și ea deschisă sau închisă, depinzând de atitudinea celui care o ia; când ea se deschide, vă dă tot ce are în modul energiilor pure, divine.

_________________________________

Omraam Mikhael Aivanhov – Yoga nutriției. Editura Prosveta, București – 2008.

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.