Rugăciune pentru Iubire

Rugăciune pentru Iubire

Haideți să trăim împreună un vis frumos – un vis în care tu vei iubi tot timpul. În acest vis tu ești în mijlocul unei zile frumoase și însorite de vară. Auzi păsările, vântul și un pârâiaș. Mergi către râu. Pe malul râului stă un bătrân în meditație, iar tu vezi că din capul său emană raze de lumină de diferite culori. Îți propui să nu-l deranjezi, dar el îți observă prezentă și deschide ochii. Are ochii plini de iubire și un zâmbet larg. Îl întrebi cum de este capabil să radieze o lumină atât de frumoasă. Îl întrebi dacă te poate învață și pe tine ceea ce face el. El îți răspunde că în urmă cu mulți, mulți ani el i-a pus aceeași întrebare învățătorului său.

Bătrânul începe să-ți povestească povestea vieții sale: „învățătorul meu și-a deschis pieptul și și-a scos inima, apoi a luat o flacără frumoasă din inima sa. În continuare, mi-a deschis pieptul, mi-a deschis inima și a pus acea mică flacără în inima mea. Apoi mi-a pus inima înapoi în piept și în curând în inima mea a început să se manifeste o iubire foarte intensă, deoarece flacăra pe care o pusese în inima mea era chiar iubirea lui.

Flacăra a crescut în inima mea și a devenit un foc mare, mare, un foc care nu arde, ci purifică tot ceea ce atinge. Și acel foc a atins fiecare din celulele corpului meu, iar celulele din corpul meu mi-au trimis și ele iubirea lor. Am devenit una cu corpul meu, dar iubirea mea a crescut mai mult decât acesta. Acel foc a atins fiecare emoție a minții mele, iar toate emoțiile s-au transformat într-o iubire puternică și intensă. Și m-am iubit pe mine însumi complet și necondiționat.

Dar focul continua să ardă și eu simțeam nevoia să-mi împărtășesc iubirea. Am decis să pun câte o fărâmă din iubirea mea în fiecare copac, iar copacii mi-au răspuns și am devenit una cu copacii, dar iubirea mea nu s-a oprit aici, ci a crescut și mai mult. Am pus câte o fărâmă din iubirea mea în fiecare floare, în iarbă, în pământ, și ele mi-au răspuns și mi-au transmis iubirea lor și am devenit una cu ele. Iar iubirea mea a crescut din ce în ce mai mult, până  când a inclus în ea fiecare animal de pe glob. Și animalele au răspuns iubirii mele și am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a continuat să crească și să crească.

Am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare cristal, în fiecare piatră de pe pământ, în praf, în metale, și ele mi-au răspuns și am devenit una cu pământul. Apoi am decis să pun o fărâmă din iubirea mea în apă, în oceane, în râuri, în ploaie, în zăpadă. Și ele mi-au răspuns și am devenit una cu ele. Dar iubirea mea a crescut și mai mult și mai mult. Am decis să ofer iubirea mea aerului, vântului. Am simțit o comuniune puternică cu pământul, cu vântul, cu oceanele, cu natura, și iubirea mea a continuat să crească.

Mi-am îndreptat capul către cer, către soare, către stele, și am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare stea, în lună, în soare, și ele mi-au răspuns. Și am devenit una cu luna, cu soarele și cu stelele, iar iubirea mea a continuat să crească și să crească. Și am pus o fărâmă din iubirea mea în fiecare om și am devenit una cu întreaga umanitate. Oriunde mergeam, cu oricine mă întâlneam, mă vedeam pe mine în ochii lor, deoarece eu sunt o parte a totului, deoarece iubesc”.

După care, bătrânul își deschide pieptul, își scoate inima cu flacăra cea frumoasă din ea și o pune în inima ta. Și acum, acea iubire crește în interiorul tău. Acum tu ești una cu vântul, cu apa, cu stelele, cu toată natura, cu toate animalele și cu toate ființele umane. Simți căldura și lumina ce emană din flacăra din inima ta. în jurul capului ai o aureolă care strălucește în culori numeroase și foarte frumoase. Radiezi de strălucirea iubirii și te rogi: îți mulțumesc ție, Creator al Universului, pentru darul vieții pe care mi l-ai oferit. Îți mulțumesc pentru că mi-ai oferit tot ceea ce am avut cu adevărat nevoie. Îți mulțumesc pentru șansa de a trăi experiența acestui corp minunat și a acestei minți minunate. Îți mulțumesc pentru că trăiești în ființa mea cu toată iubirea ta, cu tot spiritul tău pur și nemărginit, cu toată lumina ta caldă și strălucitoare.

Îți mulțumesc pentru că îmi folosești cuvintele, pentru că îmi folosești ochii, pentru că îmi folosești inima pentru a-ți împrăștia iubirea oriunde aș merge. Te iubesc așa cum ești, și pentru că eu sunt creația ta, mă iubesc și pe mine așa cum sunt. Ajută-mă să păstrez iubirea și pacea în inima mea și să fac din această iubire o nouă viaţă, care să-mi permită să trăiesc în iubire tot restul vieții mele.

Amin!

__________________________
Extras din cartea Cele patru legăminte – Cartea ințelepciunii toltece, scrisă de Don Miguel Ruiz.
Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.