Omul și celulele sale

Omul și celulele sale

După știința Inițiatică, o celulă este o creatură vie, un mic suflet inteligent care știe cum să respire, să se hrănească, să producă secreții, proiecții… Priviți cum lucrează celulele stomacului, creierului, inimii, ficatului, organelor sexuale : ele sunt cu adevarat specializate. Ansamblul tuturor acestor creaturi, suma activităților lor, este inteligenta noastră. Inteligenta noastră se bazează pe inteligenta acestor toate mici celule: noi depindem de ele și ele de noi, formam o unitate. În planul fizic, noi nu putem face nimic fără consimțământul celulelor noastre, ziua în care se vor opri din lucru, funcționarea organismului este perturbata: nutriția, eliminarea, respirația…

Omul este sinteza tuturor inteligentelor care sunt acolo, așezate în el. De aceea trebuie să capete obiceiul de a vizita celulele sale, să vorbească acestui popor care este acolo, îl ascultă și care așteaptă, este la dispoziția sa dar pe care el le-a neglijat, abandonat și de care aproape își bate joc. Cel care fumează, de exemplu, sau care bea fără măsură, deranjează aceste frumoase suflete care locuiesc în plămânii sau în inima sa și ele plâng, îl imploră să se oprească, dar ele continua să le violenteze, până la provocarea unei boli.

Trebuie deci să vă arătați foarte atent și plin de dragoste pentru propriul vostru popor; în acel moment când ceva nu este în regulă, el va previne prin anumite semne la care trebuie să vă luați precauții, evitând astfel multe incoveniente. Altfel, nimeni nu va previne și, în ultimul moment, când nu mai e nimic de remediat, vă întrebați cum se face ca n-ați primit nici un semnal avertizor. Dacă veți ști însă cum să vă conduceți în raport cu celulele voastre, ele vă vor preveni de cele mai mici lucruri, pentru că ele va iubesc..

Gândurile și cuvintele frumoase pe care le trimiteți fiecărui organ și membru al vostru produc modificări benefice. Dacă în fiecare zi, timp de  câteva minute, vă obișnuiți să vă gândiți la celulele voastre și să le vorbiți, vă veți putea ameliora sănătatea voastră.

Faceți de exemplu acest exercițiu: plasați-vă mâna pe plexul solar, și în acestă poziție adresați-vă celulelor voastre: cereți-le să remedieze tot ce nu merge în voi, dar mulțumiți-le de asemenea pentru treaba lor buna. Ele vă vor înțelege pentru că plexul solar dirijează toate procesele inconștiente ale organismului: secreția, creșterea, circulația, digestia, eliminarea, respirația…

Veți putea astfel să vorbiți celulelor voastre, să fiți înțeleși de ele și aceasta cu atât mai mult cu cât credința și puterea gândului vostru vor fi mai mari.
_________________________________________________
Omraam Mikhael Aivanhov – Noul Pământ (fragment). Editura Prosveta, 2006

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.