Învață să te iubești!

1. Nu te mai critica.
Autocritica este un act inutil, care nu poate conduce vreodată la ceva bun. De aceea, nu te mai critică niciodată singură. Eliberează-te de această povară. Nu-i critica nici pe ceilalți oameni, căci de cele mai multe ori greșelile pe care le găsești la alții sunt simple proiecții ale lucrurilor care ne displac la noi înșine. Gândurile negative orientate asupra altor oameni sunt una din principalele cauze ale limitelor din propria noastră viață. Numai noi ne putem judeca pe noi înșine. Viața, Univers sau Dumnezeu nu fac niciodată acest lucru.

Mă iubesc și mă aprob pe mine însămi.

2. Nu te speria singură.
Încetează această practică nelalocul ei. De multe ori, noi ne terorizăm singuri prin gândurile noastre. Dat fiind că nu putem emite decât un singur gând o dată, cel mai bine este să învățăm să gândim în afirmații pozitive. În acest fel, modul nostru de a gândi ne poate schimba pentru totdeauna viața în bine. De aceea, dacă te mai surprinzi vreodată speriindu-te, spuneți imediată:

Mă eliberez de nevoia de a mă speria singură.
Sunt o expresie magnifică și devină a vieții, iar din acest moment manifestă intenția de a trăi plenar.

3. Angajează-te în relația pe care o ai cu tine însăți.
Noi suntem foarte angajate în relațiile cu ceilalți, dar de multe ori uităm de noi înșine. Rareori ne aducem aminte să ne ocupăm inclusiv de nevoile noastre. De aceea, cultivă-ți sincer afecțiune față de tine însuți. Angajează-te să te iubești. Ai grijă de inimă și de sufletul tău.

Eu sunt persoana mea favorită.

4. Tratează-te întotdeauna cu iubire.
Respectă-te și prețuiește-te. Răsfață-te. Dacă vei începe să te iubești pe tine însăți, vei fi mai deschisă inclusiv în iubirea celorlalți oameni.  Legea Iubirii ne cere să ne focalizăm atenția asupra lucrurilor pe care ni le dorim cu adevărat, nu asupra celor care ne displac. Focalizează-ți atenția asupra iubirii de sine.

Mă iubesc în totalitate în acest moment.

5. Ai grijă de corpul tău.
Corpul tău este un templu prețios. Dacă dorești să trăiești o viață lungă și împlinită, începe să te ocupi chiar acum de tine însăți. Știu că îți dorești să arăți bine, dar mai presus de toate, să te simți bine în corpul tău și să ai foarte multă energie. Nutriția și exercițiile fizice sunt foarte importante. Păstrează-ți flexibilitatea corpului și continuă să te miști cu ușurință până în ultima zi petrecută pe această planetă.

Sunt sănătoasă fericită și împlinită.

6. Educă-te.
Noi ne plângem adeseori că nu știm cutare sau cutare lucru și că nu știm ce trebuie să facem. Din fericire, suntem ființe inteligente, așa că putem învăța. Există cărți, cursuri și benzi audio pentru aproape orice. Dacă nu ai suficienți bani, du-te la bibliotecă. Găsește un grup de studiu. Aceste grupuri sunt enumerate în secțiunea de Servicii Comunitare din Paginile Aurii. Personal, am de gând să continui să învăț până în ultima zi a vieții mele.

Învăț întotdeauna și îmi continui astfel creșterea personală.

7. Construiește-ți un viitor financiar.
Toate femeile au dreptul de a avea proprii lor bani. Aceasta este o convingere importantă, pe care ar trebui să o acceptăm cu toții. Ia face parte integrantă din prețuirea de sine. Indiferent de nivelul tău financiar actual, tu poți pune deoparte niște bani. Merită de asemenea să lucrezi cu afirmațiile:

Îmi sporesc în permanență veniturile.
Prosper orice aș face.

8. Manifestă-ți latura creatoare.
A fi creativ înseamnă face orice activitate care te împlinește. Poate fi vorba de orice, de la coacerea unei plăcinte la crearea designului unei clădiri. Oferă-ți timp pentru a te exprima creator. Dacă ai copii și nu dispui de foarte mult timp, roagă o prietenă să se ocupă pentru câteva ore de copiii tăi și întoarce-i apoi serviciul. Amândouă meritați să  aveți puțin timp pentru sine. Lucrează cu afirmația:

Îmi găsesc întotdeauna timp pentru a fi creativă.

9. Fă din bucurie și din fericire centrul universului tău.
Bucuria și fericirea există de-a pururi în interiorul tău. Tot ce trebuie să faci este să te conectezi cu acel spațiul lăuntric în care există aceste virtuții. Construiește-ți  întreaga viață în jurul acestei bucurii. Cine se simte fericit își exprimă de regulă creativitatea, nu este preocupat de lucruri mărunte și este deschis în fața noilor idei. O afirmație pe care merită să o reții cât mai des în acest context este:

Sunt plină de bucurie și îmi exprim fericirea.

10. Cultivă-ți integritatea. Ține-te de cuvânt.
Dacă dorești cu adevărat să te onorezi și să te respect pe tine însăți, trebuie să îți cultivi integritatea. Învață să îți respecți cuvântul. Nu face promisiuni pe care nu le poți ține nici măcar față de tine însăți. Nu-ți promit că de mâine te voi apuca de o dietă alimentară sau că vei face zilnic exerciții fizice decât dacă intenționezi să te ții de cuvânt. Numai în acest fel îți vei putea amplifica încrederea în sine.

11. Dezvoltă-ți o conexiune spirituală și puternică cu viață.
Aceasta poate sau nu să fie legată de religia în care ai fost crescută. Când erai copil nu aveai de ales. Acum, ca adult, îți poți alege singură calea și idealurile spirituale. Momentele de solitudine pot fi magice. Relația ta cu tine însăți este una specială. Fă-ți timp pentru a te conecta cu ghizii spirituali.

Convingerile mele spirituale mă susțin și mă ajută se îmi împlinesc la maxim potențialul.

_________________________________________
Louise L. Hay – Femei puternice (fragment). Editura Adevăr Divin, Brașov – 2014

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.