Fă-ți un bine, vezi-ți de treaba ta!

7 motive pentru care să-ți vezi de treaba ta și de ce-ți faci ție bine limitându-te la ea!

  1. Zice Cartea Cărților: cere și ți se va da, deci cine are nevoie de ajutorul tău ți-l cere, iar dacă nu ți-l cere nu-i treaba ta să-l ajuți. Ajutorul nesolicitat este agresiune și mai mult creează dezechilibre care se vor întoarce la tine, pentru că tu ești sursa care le-a generat…
  2. Proverbul spune: Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Amintește-ți cum te simți când alții încearcă să-ți impună dorințele și credințele lor. Așa cum nu ști când celălalt are nevoie de hrană și apă, nu ai cum să ști ce este mai bine pentru el, lasă-l să conștientizeze nevoia și apoi, dacă vrea, îți solicită ajutorul . . .
  3. Te-ai născut pentru lecțiile tale de viață. Dacă te ocupi mai mult cu băgatul de seamă și băgatul în seamă nu mai ai timp pentru ale tale . . .
  4. A te face util mai mult decât este cazul crește orgoliul, îți arogi o importantă pe care nu o ai – rolul celui omniprezent și omnipotent, amintește-ți că e plin cimitirul de oameni de neînlocuit . . .
  5. Nu ești pe post de ceas deșteptător și nu toată lumea se trezește la accesași oră. Dacă tu te-ai trezit și ți-ai dat seama că viața e mai mult decât alergătura zilnică asta nu înseamnă că trebuie să-i trezești și pe ceilalți. Oricum, la fel ca și tine, ei se află pe cale, calea lor . . . Nu-i cazul să le tragi tu perdelele sau să să le aprinzi becul în ochi. Se vor trezi la vremea lor și până la urmă dacă-ți vezi de ale tale poți să fii un exemplu prin propria viață, prin a practica ceea ce propovăduiești și cine vede, vede . . .
  6. A ajuta nu înseamnă a face lucrurile în locul altora. Învață-i pe oameni să pescuiască, nu le da tu de mâncare că pe urmă se auto-invită la masă și mai sunt și revoltați dacă nu le dai ceea ce așteaptă de la tine. . . Ajută-i pe oameni să se cunoască, să-și acceseze acea inteligență interioară pe care fiecare dintre noi o are. Ajută-i pe oameni să-și recapete încrederea în ei, în capacitatea lor de a găsi soluțiile situațiilor cu care se confruntă. Ajută-i cu compasiune, cu iubire . . .
  7. Dacă într-adevăr ai menirea să schimbi lumea începe cu tine, acest lucru te va împiedica să te mai bagi în viața celorlalți. Mai mult poți să inspiri schimbarea celorlalți prin ceea ce ești. Oamenii vor veni către tine, nu e cazul să dai tu buzna în viața lor . . .

Până la urmă în lumea asta sunt dor 3 treburi – a mea, a ta și a lui Dumnezeu. Dacă eu mă ocup de a mea și tu de a ta nu ne călcăm pe picioare, cât despre partea lui Dumnezeu sunt sigură că și-o face și încă foarte bine, nu-i cazul să-i purtăm de grijă nici eu, nici tu . . .

Cu bine!

________________

Publicat la 12.05.2014 pe lumeaprivitaaltfel.ro
Foto credit: pixabay.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.