Copacul trecutului

Copacul trecutului

Copacul trecutului este un copac aproape ca și toți copacii, singura diferență este că din acest copac tu ai făcut un păstrător al trecutului tău, sau cel puțin al unor momente din el și astfel el devine un copac magic pentru tine, un păstrător al tainelor tale.

Acest copac poate și real sau imaginar, poate fi un copac adevărat sau unul desenat. Subconștientul nu face diferența între ceea ce ne imaginăm și ceea ce trăim cu adevărat, așa că indiferent cum alegi să fie copacul tău el face parte din realitatea ta.

Alege ceva ce vrei să lași în trecut – poate fi un moment din viața ta (un secret, o despărțire, moartea cuiva drag, pierderea unui loc de muncă etc.), poate fi o stare (tristețe, nemulțumire, supărare, mânie, neiertare etc.).

Dacă ai optat un copac adevărat, alege un obiect simbolic(de preferință biodegradabil pentru a nu polua natura – o panglică, un șnur, un bilețel, o pană, o frunză etc.) și asociază-l cu ceea ce vrei să lași în urmă. Apoi du-te la un copac și încredințează-i obiectul asociat și implicit situația. Poți să îngropi obiectul la rădăcina lui sau să-l agăți în ramuri. Mulțumește copacului pentru că-ți păstrează această parte din trecut și mergi mai departe, fiind încredințat că trecutul tău este în siguranță și poți să trăiești liniștit fără el.

Dacă copacul tău este imaginar urmează accesași pași ca mai sus ca într-un fel de meditație ghidată, ca și o vizualizate. În acest caz poți că alegi un copac din grădina sufletului tău.

Dacă ai optat pentru un copac desenat, ia o foaie de hârtie și creioane colorate și desenează procesul descris mai sus. Acest exercițiu poți să-l faci și pictând copacul trecutului.  La fârșit poți să păstrezi hârtia sau să o distrugi, (să-i dai foc, să o lansezi ca bărcuță pe apă, să o rupi, dacă e pictată să o pui sub jet de apă să se spele etc.). Este copacul tău – este alegerea ta ce faci cu el.

Fie primit!

___________________________________

Foto credit: vectorstock.com

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.