Arta intenției

Arta intenției

În metoda lui de inițiere, dezvoltată de vrăjitorii din vechime, existau două categorii de învățături. Una se numea „învățături pentru partea dreaptă”, ele fiind predate într-o stare de conștiința normală. Celelalte se numeau „învățături pentru partea stângă” și erau puse în practică doar în stare de conștiința elevată.

Aceste două categorii permiteau maeștrilor să-și inițieze ucenicii în trei domenii de specialitate: măiestria conștiinței, arta stalkinguiui şi măiestria intenției.

Aceste trei domenii de specialitate reprezintă trei enigme cu care se confruntă vrăjitorii pe calea spre cunoaștere.

Măiestria conștiinței este enigma minții; uimirea trăită de vrăjitori în momentul în care au revelația copleșitorului mister și univers al conștiinței și percepției.

Arta stalkinguiui este enigma inimii; nedumerirea vrăjitorilor în clipa în care devin conștienți de două lucruri: mai întâi, că lumea ne apare ca fiind imuabil obiectivă și faptică, datorită caracteristicilor conștiinței și percepției noastre; în al doilea rând, ca, dacă intervin anumite particularități de percepție, lucrurile care par atât de obiective și de faptice ajung să se schimbe.

Arta intenției este enigma spiritului sau paradoxul abstractului: gândurile și acțiunile vrăjitorilor proiectate dincolo de condiția noastră umană.

Inițierea de către don Juan în arta stalkinguiui şi în măiestria intenției se baza pe inițierea în măiestria conștiinței, cheia de boltă a învățăturii lui, care consta din următoarele premise fundamentale:

  1. Universul este o aglomerare infinita de câmpuri energetice, asemănătoare unor fire de lumină.
  2. Aceste câmpuri energetice, numite emanațiile Vulturului, radiază de Ia o sursă de proporții inimaginabile denumită Vulturul.
  3. Ființele umane sunt și ele alcătuite dintr-un număr incalculabil de câmpuri energetice ca niște fire luminoase. Emanațiile Vulturului formează un conglomerat închis, care se manifesta ca un glob luminos de dimensiunile corpului uman, cu brațele întinse lateral, sau ca un gigantic ou luminos.
  4. Doar un mic grup de câmpuri energetice din interiorul acestui glob luminos se activează, printr-un punct strălucitor de pe suprafața globului.
  5. Percepția are loc în momentul în care câmpurile energetice din imediata apropiere a punctului strălucitor își extind radiația spre a lumina câmpuri energetice identice, din afara globului. Cum singurele câmpuri energetice perceptibile sunt cele aprinse de punctul strălucitor, acesta se numește „punctul în care se asamblează percepția” sau, pur și simplu, „punctul de asamblare”.
  6. Punctul de asamblare poate fi mutat din poziția lui obișnuită de pe suprafața globului luminos, ajungând în altă poziție pe suprafața sau în interiorul globului. Cum strălucirea punctului de asamblare poate lumina orice câmp energetic cu care vine în contact, în momentul în care este mutat într-o nouă poziție, punctul luminează imediat noi câmpuri energetice, făcându-le perceptibile. Acest tip de percepție este cunoscut sub denumirea de vedere.
  7. Când punctul de asamblare își schimbă locul, el face posibilă percepția unei lumi cu totul diferite, la fel de faptică și obiectivă ca cea pe care o percepem în mod normal. Vrăjitorii pătrund în aceasta a doua lume pentru a căpăta energie, putere, soluții la probleme generale și particulare sau pentru a se confrunta cu inimaginabilul.
  8. Intenția reprezintă forța atotprezentă care ne face să percepem. Simplul fapt că percepem nu înseamnă că devenim și conștienți. Percepția este mai curând rezultatul presiunii și al intervenției intenției.
  9. Scopul vrăjitorilor este de a atinge o stare de conștiința totală, pentru a explora toate posibilitățile de percepție aflate la dispoziția omului. Această stare de conștiința implică până și un mod alternativ de a muri.

Ca parte a inițierii în măiestria conștiinței a fost inclus și un nivel de cunoaștere practică. La acest nivel, don Juan m-a învățat procedeele necesare deplasării punctului de asamblare. Cele două mari sisteme inițiate de vizionarii vrăjitori din vechime pentru realizarea acestui deziderat erau: visatul, respectiv controlul și utilizarea viselor; apoi staâkingul sau controlul comportamentului.

______________

Carlos Castaneda – Puterea tăcerii (fragment)

Administrator

Leave a comment

Vă rugăm să introduceți un comentariu.
Te rog scrieți numele.
Vă rugam sa introduceți adresa dumneavoastră de email.
Te rog introdu o adresă de email validă.